Sähköpostietiketti, olkaa hyvä

Haluaisin, että olisi olemassa kansainvälinen sähköpostietiketti. Voisin laatia sen. Siinä olisi kolme hyvin yksinkertaista kohtaa, ja se kuuluisi näin:

Älä lähetä turhia viestejä. Siis: jos voit ratkaista ongelman itse, älä kuormita sillä muita vain siksi, että sähköposti on niin kovin helppo lähettää. Jos et jaksa ajatella viestisi pointtia loppuun asti, lähettäminen on liian aikaista eikä lisää kenenkään hyvinvointia.

Kirjoita edes jotenkuten korrektia kieltä. Tarkoitan nyt sellaista ilmaisua, mistä saa selvän. Välimerkit ja isot alkukirjaimet eivät ole ihmisten kiusaksi tarkoitettuja hidastajia, vaan ihan oikeasti helpottavat ymmärtämistä.

Vastaa saamissasi viesteissä esitettyihin kysymyksiin. Edes lyhyesti. Edes, että et juuri nyt ehdi paneutua asiaan. Salamannopea ei tarvitse olla, mutta täysi vaikeneminen hankaloittaa tarpeettomasti toisten työntekoa.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Sähköpostietiketti, olkaa hyvä

  1. Totta puhut. Aika paljon ärsytystä syntyy sähköpostin kanssa – ja samalla se on tärkein kommunikointiväline..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s