Kevyen pakkaamisen taito

Takanani on kymmenen päivän reissu Hampuriin, Berliiniin, Varsovaan, Vilnaan ja Tallinnaan. Matkavälineenä bussi: ihana hitaus ja raskaus, halpuus ja maisemain tenho.

Inhoan raskaita pakaaseja, hellettä ja ylämäkiä. Nämä kaikki uhkaavat yhdistyä paikan vaihtamiseen perustuvalla kesälomamatkalla, joten matkatavaroiden määrä tekee mieli minimoida.

Olen parin vuoden ajan haarukoinut kevyttä ja kätevää, minulle parhaiten sopivaa matkavarustusta. Tällä haavaa periaatteeni kuuluvat seuraavasti (en edes yritä väittää, että olisin minkään yleispätevän äärellä tässä, mutta itse tykkään lukea toisten listoja):

  1. Valitse kevyt kassi, jossa on vetoketju ja olkahihna ja joka sopii lentokoneeseen käsimatkatavaraksi. Itse pidän yksinkertaisesta puuvillacanvaksesta, joka on kestävää mutta ei paina paljon mitään.
  2. Pese matkalla pyykkiä, jos se on mahdollista. Esimerkiksi Pariisissa on valtavasti itsepalvelupesuloita, joiden käyttäminen on halpaa ja lisäksi hauska paikalliskokemus. Pyykinpesu puolittaa matkatavaroiden määrän.
  3. Valitse vain vaatteita, jotka sopivat yhteen. Jätä kotiin se kiva vaate, joka ei sovi muihin matkavaatteisiisi. Jätä kotiin myös se ihmeellinen ihanuus, jota ei oikein arjessakaan tule käytettyä (harkitse oikeastaan sen laittamista kierrätykseen).
  4. Suunnilleen yksi alaosa per kaksi yläosaa on toimiva suhde. Minulla 14 vaatetta (7 x yläosa, 3 x alaosa, 1 x kengät, 2 x huivi, 1 x hattu + alus- ja yövaatteet) 10 päivän pyykinpesuttomalla matkalla tarjosi jo ihan mukavasti vaihteluakin.
  5. Yhdet kengät riittävät. Ainakin, jos ne ovat niin monipuoliset ja hyvät kävellä kuin Birkenstockini. Sateellakin sandaalit ovat parhaat, jos on kesä. Ne eivät kastu läpimäriksi, ja sukattomat jalat saa kuiviksi hetkessä.
  6. Silkki on kevyt ja helteellä aivan mahtava materiaali. Silkkipaidan voi pestä helposti saippualla hotellin lavuaarissa, ja se kuivuu nopeasti. Myös merinovillainen t-paita ilmeisesti toimii helteelläkin loistavasti (vakuttavat perustelut täällä) ja on materiaalina silkkiä monikäyttöisempi.
  7. Pesuaineena toimii yksi Marseille-saippua (hiukset, pyykit, vartalo yms.). Sen saa helposti mukaan myös lentokoneeseen.
  8. Pakkaa Konmari-metodilla, siis vaatteet rullalle vierekkäin eikä päällekkäin. Tällöin kaikki löytyy helposti, eikä tarvitse purkaa koko laukkua saadakseen alimmaisena olevan hameen käsiinsä.
  9. Tyhjää toilettilaukku ja rahapussi ennen lähtöä. Mieti, mitä oikeasti tarvitset välttämättä. Et ala matkalla yhtäkkiä käyttää tuotetta, jota et käytä kotona.
  10. Maksihame ja iso huivi mukaan. Molemmat toimivat hyvin bussimatkailussa, koska niitä voi käyttää myös peittoina.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s