Parhaat vaatteeni: Vilja-neuletakki

Mukava_vilja

 • Merkki: Muka va
 • Materiaali: 85 % villaa & 15 % silkkiä
 • Suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Muka van villa-silkki-tuotteet valmistaa langasta valmiiksi tuotteeksi asti Tamsilk Kangasalla.
 • Ostettu: tammikuussa 2014 (käyttöikä tällä hetkellä: 2 vuotta 4 kuukautta)
 • Ostohinta: 189 euroa
 • Hinta per käyttökerta tähän mennessä: noin 44 senttiä

Ennen Vilja-neuletakin ostamista minulla oli kaapissani useita tummia neuletakkeja mutta ei yhtään täydellistä. Pian tämän neuleen ostettuani luovuin niistä kaikista. Vilja korvasi kaikki puolihyvät, niin villaiset kuin puuvillaiset.

Kyseessä on tamperelaisen Muka van malliston kestotuote, johon ihastuin heti. Se on ohut mutta lämmin ja siinä on himmeä silkin hohto. Sen voi laittaa päälle asialliseen tapaamiseen, jopa puolihienoihin juhliin, mutta siinä voi rötvätä kotonakin. Se on siisti mutta ei jäykkä, malliltaan jännittävä mutta kuitenkin tarpeeksi klassinen. Siinä on taskut, joissa kulkee nenäliina tai hiuslenkki, ja lepakkomaisen hihan jatkeena hyvin kapea hiha, mistä erityisesti pidän. Mallissa on juju, kuten Muka van muissakin vaatteissa. Vilja on yhden koon takki, joten se näyttänee vähän erilaiselta eri kokoisilla. Minä olen 180-senttinen, ja takki ulottuu puoleen reiteen.

Tämä neule on ollut ostohetkestä asti kaapissani vuoden ympäri, koska se sopii ohuutensa puolesta myös kesään ja kulkee helposti kassissa varalämmikkeenä. Siksi sille on kertynyt valtava määrä käyttökertoja; uskaltaisin arvioida, että se on ollut päälläni tai vähintäänkin kassissa varavaatteena puolet siitä ajasta, kun olen sen omistanut.

Oma Viljani on musta, mikä on sen hyvä ja huono puoli. Se sopii kaikkeen. Toisaalta pitkässä, syvän mustassa neuletakissa olo on välillä kuin haamulla. Värivaihtoehtojakin kyllä olisi: mustavalkoraidallinen ja meleerattu harmaa (Idalla päällä tässä).

Olen tosi ilahtunut siitä, että tämä neuletakki on kestänyt kahden ja puolen vuoden aktiivikäytön niin hyvin. En nimittäin tiedä, miten sen korvaisin! Olen pessyt sen vain pari kertaa, sillä tuulettaminen on hyvin riittänyt hoidoksi.

Neulepinta ei ole muutamassa vuodessa nukkaantunut lainkaan, mikä kertoo loistavasta materiaalista. Se hohtaa yhä kuten uutena. Saumat ovat tiheää ommelta ja ovat nekin kestäneet tähän asti moitteetta.

Muutaman pienen reiän olen paikannut takin eri puolilta parin vuoden aikana. Kahden vuoden käytön jälkeen hihansuut alkoivat rispaantua, joten taannoin tein hiukan ylipitkiin hihoihin pienet ylimääräiset käänteet ja sain näin epäsiistit kohdat piiloon. Korjauksia ei huomaa, joten takki on entisellään. Voin edelleen käyttää sitä missä tahansa.

Tämä on todellinen luottovaate, jonka perusteella olen aika paljon ihastunut Muka vaan merkkinä. Ainoa harmistus on se, että näitä vaatteita ei ole ihan helppo käydä sovittamassa – niitä ei nimittäin myydä ihan missä tahansa. Tampereella kannattaa käydä Super Mukava -kaupassa, ja Helsingissä ainakin Nudgessa on jotakin.

Vaate voi näyttää kaupan rekissä tai ensimmäisellä käyttökerralla vaikka kuinka ihanalta, mutta minua kiinnostaa se, miten se palvelee vuosien käytössä. Tämä arvio on Parhaat vaatteeni -sarjan ensimmäinen osa. Miksi vaatteita ei voisi arvioida yhtä hyvin kuin kirjoja tai teknisiä vempeleitäkin?

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Parhaat vaatteeni: Vilja-neuletakki

 1. Olen jo pitkään ihastellut Muka van vaatteita, mutta ostoaikeet on estänyt juurikin tuo sovittamisen vaikeus. En käy Tampereella käytännössä koskaan, ja Helsingissäkin harvoin. Ehkä vielä joskus! Syksyn ja talven mallistosta olisin voinut ottaa jatkuvaan käyttöön (kuvien perusteella) lähes jokaisen vaatteen.

  • Pidän myös paljon Muka van tyylistä, mutta sama homma: monen muun heidän vaatteensa ostoaikeet on estänyt se, että en ole päässyt sovittamaan. Tuon hintaisia vaatteita ei viitsi ostaa sokkona netistä. Toivottavasti saatavuus vastaisuudessa paranee!

 2. Paluuviite: Tavoitteena kotimainen vaatekaappi | Tekstityöläinen

 3. Hei! Pakko oli käydä kommentoimassa, kun ostin vastikään samasta materiaalista (villa-silkki) valmistetun Muka van Pihla-poolon, joka on alkanut viikossa nyppyyntyä. Olisikohan neuloksen valmistaja vaihtunut? Harmittavaa. Onko oma neuleesi vieläkin kunnossa?

  • Oho, jotenkin kommenttisi pääsi livahtamaan ohi! Anteeksi myöhäinen vastaus siis.

   Vilja-neule on vieläkin kunnossa, joskin hihansuut ovat kärsineet taas vähän lisää enkä ole varma, voiko sitä enää käyttää siisteimmissä tilanteissa. Ostin juuri uuden neuletakin, joka vähän niin kuin korvaa tätä.

   Minä kyllä sinuna reklamoisin tuosta poolosta. Suomalaisten merkkien hyvä puoli on minusta se, että kommunikointi niiden kanssa on helppoa – joskaan omat kokemukseni reklamoinnista eivät ole oikein johtaneet mihinkään (tästä voisi kirjoittaa oman postauksensa!). Olen haaveillut vuosia Pihla-poolosta, mutta lopetan haaveilun, jos laatu on tuommoinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s