Ajatus jouluksi

Tänä vuonna olen jälleen saanut tehdä työtä inspiroivien, lahjakkaiden ja kannustavien ihmisten kanssa. Kiitos teille kaikille!

Freelancerille yllättävät sähköpostiviestit, nopeat reaktiot, kiitokset ja kritiikkikin ovat erityisen tärkeitä, kun työ on varsin yksinäistä. Kiitos teille, jotka olette kommentoineet, ihmetelleet, kehuneet tai lähettäneet muuten vaan viestin.

Tänäkään vuonna en lähetä joulukortteja. Sen sijaan haluan tukea HelsinkiMission työtä yksinäisten nuorten hyväksi.

Olen tämän vuoden aikana kirjoittanut HelsinkiMissio-lehteen useita artikkeleita, jotka ovat käsitelleet huostaanotettujen nuorten ja yksinäisten lapsiperheiden vaikeuksia. Olen oppinut, että tämä kaupunki on täynnä ihan tavallisia perheenäitejä, jotka eivät halua mennä leikkipuistoon, koska ”siellä kaikilla muilla on asiat niin hyvin”. Traagista, ja niin tuttua.

Me Facebook-ajan ihmiset olemme lyhyessä ajassa oppineet kuvittelemaan, että ”normaalit” kodit ovat sellaisia kuin sisustuslehdissä ja ”normaalit” ihmiset niitä, jotka saavat joka viikonloppu valtavat sienisaaliit, joiden lapset on puettu kauniisti ja joilla on vain mielenkiintoisia töitä, harrastuksia ja ystäviä. ”Ongelmat” on ulkoistettu syrjäytyneille. Se on pelottavaa.

Jouluna haluan tuijottaa 15 minuuttia lumista maisemaa. Haluan laskea peilin seinältä lattialle ja katsoa, mitä sieltä näkyy. Outoja näkökulmia toivon sinullekin. Hyvää joulua!

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Ajatus jouluksi

  1. Tästä jutusta tuli hyvä mieli. Muistutti todellisuudesta, jota ei Stokkan mätijonossa kohtaa. Kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s