Ajatus laatikon ulkopuolelta

Putkiremontissa vessan lavuaarin alle asennetaan laatikko. Suunnittelija on niin suunnitellut. Laatikossa vain on takalevy, ja kun asentajat laittavat sen paikalleen, hajulukko ja putket jäävät sen taakse.

Seuraus: lavuaarin viemäriä ei voi puhdistaa. Mutkaiset putket tukkeutuvat kuitenkin helposti. Niiden avaamista varten on kutsuttava monta kertaa vuodessa huoltomies.

Totuus – siis se, että kyllä putkia voisi itsekin puhdistaa, jos laatikon hyödytön takalevy ei olisi edessä – selviää putkiremontin takuukorjauksessa, kahden vuoden kuluttua asentamisesta. Takuukorjaaja poistaa sen. Ongelma ratkaistu.

Oodi niille tekijöille, jotka laatikkojen kanssa tekemisissä ollessaan uskaltavat ajatella myös ihan vähän niiden ulkopuolelta! (Eilen palkittu Roihuvuoren vanhustenkeskuksen johtaja on selvästi sellainen.)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s